8 listopada 2019 r. świętowaliśmy w naszej szkole Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania ma na celu promowanie i zachęcanie do zdrowego jedzenia, dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków, informowanie o konsekwencjach złej diety zarówno dzieci jak i dorosłych.
W czasie Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania dzieci pod czujnym okiem pań nauczycielek: Marty Kandzior, Beaty Goli, Agaty Durej, Barbary Stępień, Dominiki Partyńskiej - Salamagi jak również pani dietetyk Eweliny Podolskiej przygotowywali smaczne i wartościowe przekąski. Robiliśmy szaszłyki owocowo - warzywne z owoców takich jak: jabłka, gruszki, kiwi, banany, ananasy, melon, śliwki, arbuzy, truskawki jak również warzyw takich jak: kalarepa, ogórek, papryka, pomidor, rzodkiewka. Dzieci rozpoznawały warzywa i owoce za pomocą zmysłu, dotyku, węchu i smaku. I szło im znakomicie!
Dziękujemy wszystkim dzieciom i rodzicom za wspólne zaangażowanie się.
https://photos.app.goo.gl/KFypDkY6QMc23QqC8