fb

   

SZKOŁA BEZ DWONKÓW  

   

Urząd Miejski  

   

GTranslate  

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Statystyki  

4407938
Dziś
Wczoraj
W tym tygodniu
W ostatnim tygodniu
W tym miesiącu
W ostatnim miesiącu
Wszystkie dni
73
1151
2434
11421
38078
67331
4407938

Forecast Today
1272

Online (15 minutes ago):15
15 guests

Twoje IP:18.117.254.202
   

Szukaj w serwisie...  

   

W dniu 10 maja 2019 r. odbyły się w świetlicy szkolnej warsztaty kulinarne podczas których uczniowie z klas I-III wykonali sałatkę owocową i warzywno -owocową. Przygotowanie zdrowych posiłków poprzedziła pogadanka na temat wartości odżywczych spożywanych owoców i warzyw. Zanim przystąpiliśmy do pracy omówiliśmy sposób przygotowania sałatki, przypomnieliśmy także o higienie i bezpieczeństwie jakie należy zachować podczas obierania i krojenia produktów. Korzystając z pomocy pań kucharek dotyczącej zorganizowania owoców i warzyw oraz niezbędnych naczyń i narzędzi udało nam się stworzyć pyszne arcydzieła. Po sporządzeniu dań odbyła się wspólna degustacja. Zajęcia bardzo podobały się dzieciom, a sałatki wyszły wyśmienicie, tym bardziej, że dzieci przygotowały je samodzielnie.

Zajęcia prowadziła pani Barbara Stępień i pani Lucyna Kostecka.

https://photos.app.goo.gl/zMmDgiTR7gL58abR8

 

   
© by Sp13.