W dniu 10 maja 2019 r. odbyły się w świetlicy szkolnej warsztaty kulinarne podczas których uczniowie z klas I-III wykonali sałatkę owocową i warzywno -owocową. Przygotowanie zdrowych posiłków poprzedziła pogadanka na temat wartości odżywczych spożywanych owoców i warzyw. Zanim przystąpiliśmy do pracy omówiliśmy sposób przygotowania sałatki, przypomnieliśmy także o higienie i bezpieczeństwie jakie należy zachować podczas obierania i krojenia produktów. Korzystając z pomocy pań kucharek dotyczącej zorganizowania owoców i warzyw oraz niezbędnych naczyń i narzędzi udało nam się stworzyć pyszne arcydzieła. Po sporządzeniu dań odbyła się wspólna degustacja. Zajęcia bardzo podobały się dzieciom, a sałatki wyszły wyśmienicie, tym bardziej, że dzieci przygotowały je samodzielnie.
Zajęcia prowadziła pani Barbara Stępień i pani Lucyna Kostecka.
https://photos.app.goo.gl/zMmDgiTR7gL58abR8