W czerwcu br. uczniowie klasy III a uczestniczyli w warsztatach kulinarnych. Spotkanie składało się z trzech części. W pierwszej turze projektu trzecioklasiści pogłębili wiedzę na temat zasad zdrowego odżywiania się oraz zapoznali się z piramidą żywienia. Dowiedzieli się, że warto jeść warzywa i owoce w różnych kolorach.
W dalszym etapie dzieci samodzielnie przygotowały artystyczne kanapki i owocowe desery. W myśl zasady, „że je się oczami”, uczniowie stworzyli kolorowe arcydzieła , które, w opinii twórców, żal było skonsumować. Na koniec warsztatów uczniowie brali udział w pieczeniu gofrów oraz ich dekoracji.
Zajęcia kulinarne to idealny pomysł na miłe i twórcze spędzanie czasu dzieci. Trzecioklasiści mogli uczyć się pracy w grupie, zdobywać nowe doświadczenia kulinarne, a przy okazji dobrze się bawić.Zwieńczeniem spotkań była wspólna degustacja własnych wytworów.
Warsztaty przygotowała i przeprowadziła pani Lucyna Kostecka.
https://photos.app.goo.gl/m5gend7T2iVzdZ3d6