Uczniowie klasy III a wraz z wychowawczynią panią Lucyna Kostecką i panią Elżbietą Jaracz w ramach świętowania Dnia Chłopaka wyjechali do pizzerii O Sole Mio w Mielcu. Celem wizyty było uczczenie święta chłopców oraz warsztaty związane z nauką przyrządzania pizzy.
Miejsce pracy było wspaniale zorganizowane i bogato zaopatrzone w różne dodatki do wykonania potrawy. Uczniowie mieli okazję zobaczyć urządzenia do produkcji pizzy. Dzieci własnoręcznie ugniatały, formowały ciasto, smarowały sosem i układały dodatki wg upodobania.
Trzecioklasiści z wielkim zapałem i radością uczestniczyli w przygotowaniu tej włoskiej, tradycyjnej potrawy. Uczniom pomagali pracownicy pizzerii, którzy chętnie służyli pomocą i dobrą radą.
Tak smacznie przyrządzone dania wędrowały do nagrzanego pieca i po kilkunastu minutach były gotowe do zjedzenia. Wszyscy wspólnie degustowali swoje wyroby.
Uczniowie pełni wrażeń, zadowoleni, wrócili do szkoły. Dzień chłopaka pozostanie im na długo w pamięci.
https://photos.app.goo.gl/NHpsWE2ZoQaWmdCE3