8 listopada 2021 r. świętowaliśmy w naszej szkole Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania, który ma na celu promowanie i zachęcanie do zdrowego jedzenia, nabywania dobrych nawyków żywieniowych oraz spożywania regularnych posiłków.
W tym dniu pani dietetyk przeprowadziła w klasach warsztaty, podczas których poinformowała uczniów jak ważne jest jedzenie pierwszego i drugiego śniadania w domu i w szkole oraz co powinno takie śniadanie zawierać.
Ponadto uczniowie klas: II a, III a i VI b pod czujnym okiem pań nauczycielek: Agaty Durej, Beaty Goli, Marty Kandzior, Eli Kapały, Małgorzaty Pazdro jak również pani dietetyk Eweliny Jamróz przygotowywali smaczne, wartościowe i kolorowe kanapki w ramach uczczenia Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Przygotowane kanapki były bardzo urozmaicone, zawierały dużo różnorodnych warzyw takich jak: kalarepa, ogórek, papryka, pomidor, rzodkiewka. Uczniowie bardzo chętnie brali udział w warsztatach i byli do nich przygotowani.
Takie przepyszne kolorowe kanapki zjedli ze smakiem!
Dziękujemy wszystkim uczniom i rodzicom za wspólne zaangażowanie się.
https://photos.app.goo.gl/6vcpeG1qJNVVivjb7